Duurzaamheidslening Schagen

Hier vindt u meer informatie over het aanvragen van een duurzaamheidslening voor de gemeente Schagen.

Duurzaamheidslening voor particulieren

Bent u eigenaar of bewoner van een woning in de gemeente Schagen en wilt u energiebesparende maatregelen nemen in en rond uw huis? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een Duurzaamheidslening. Hiermee kunt u tegen een zeer lage vaste rente geld lenen voor het verduurzamen van uw huis. Particulieren kunnen minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 lenen. De lening moet in 10 tot 15 jaar worden terugbetaald. Deze lening mag altijd en kosteloos sneller worden afgelost. Ook huurders of kleine verhuurders mogen gebruik maken van deze lening. Kijk voor de actuele rentestand van de lening op de site van SVn

Woning verduurzamen

Altijd al willen weten welke maatregelen u allemaal kunt treffen om uw woning te verduurzamen? Het Duurzaam Bouwloket laat u op hun website zien wat u allemaal aan uw woning kunt verbeteren om jaarlijks veel geld en energie te besparen.
Energiebesparing heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo zorgt het naast een lagere energierekening ook voor een hoger energielabel en een beter comfort in uw woning. Wacht niet en kijk snel welke maatregelen u allemaal kunt treffen.

Combineren met subsidies

De lening is goed te combineren met subsidies voor het verduurzamen van uw huis.

Duurzaamheidslening aanvragen

Volg de volgende stappen om de duurzaamheidslening aan te vragen:

  • Vul op onderstaand formulier uw gegevens in. Houd daarbij de (digitale) offertes van de uit te voeren maatregelen bij de hand. De OD NHN beoordeelt uw gegevens op de eisen, zoals die zijn gesteld in de Verordening Duurzaamheidslening.
  • U krijgt van de OD NHN (namens de gemeente) een voorlopige toewijzingsbrief en het aanvraagformulier duurzaamheidslening van de SVn (Als uw aanvraag wordt afgewezen, krijgt u een afwijzingsbrief, waarin staat waarom uw aanvraag is afgewezen).
  • Vul het Aanvraagformulier van de SVn in en stuur het door naar SVn.
  • Uw aanvraag krijgt een financiële beoordeling van SVn. Bij een negatief financieel advies vervalt uw aanvraag. Bij een positief financieel advies ontvangt u automatisch een offerte voor de Duurzaamheidslening.
  • Onderteken de offerte en stuur deze terug naar SVn.

Aanvraagformulier Duurzaamheidslening Schagen

Verordening Duurzaamheidslening Schagen