Gluren bij Duurzame Buren

Wij zoeken Westfriese duurzame doeners! In de week van 8 oktober organiseren de Westfriese gemeenten een digitale duurzame huizenroute. Heb jij je woning verduurzaamd en wil je buurtgenoten daarover vertellen? Meld je dan aan voor het digitale evenement Gluren bij Duurzame Buren.

Duurzaam wonen

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen. Zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductiekoken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen willen we vertellen om andere inwoners uit de regio te inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan.

Gluren bij Duurzame Buren

In navolging van de succesvolle eerste Westfriese editie van Gluren bij Duurzame Buren in september 2020 volgde in juni 2021 een editie in regio Alkmaar. Komend najaar zijn we opnieuw in Westfriesland! In de week van 8 oktober 2021 kunnen inwoners digitaal binnenkijken bij duurzame buren. Geheel coronaproof bezoeken we iedere dag een inwoner uit een andere gemeente. Met vooraf opgenomen rondleidingen en een live vragenuurtje nemen we kijkers mee door de duurzame woningen.

Wil je een indruk krijgen van de eerste edities? Bekijk dan hier de filmpjes van Westfriesland en hier de filmpjes van regio Alkmaar.

Woning in beeld

Een enthousiaste presentator bezoekt met filmploeg de duurzame woning. Als inwoner vertel je jouw verhaal. Welke duurzame stappen heb je gezet en waarom. Daarmee informeer en stimuleer je inwoners uit de regio. De filmopnames vinden in september plaats. Daarbij worden natuurlijk alle coronamaatregelen in acht genomen.

In de week van 8 oktober organiseren we livestreams bij jou thuis of op locatie. Je gaat aan tafel met de presentator en een energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Na het uitzenden van de rondleiding, kunnen kijkers hun vragen stellen aan de tafelgasten. Zo volgt een informatieve en interactieve sessie. Daarbij ligt de focus op jouw ervaring en de kennis van de expert.

Meld je aan!

Heb jij een eerste duurzame stap gezet? Of woon jij misschien wel helemaal aardgasvrij of energieneutraal? En wil jij inwoners uit de regio inspireren met jouw verhaal? Meld je dan nu aan! Vul het onderstaande aanmeldformulier in en we nemen binnenkort contact met je op.

Wij hebben ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. We proberen een goede mix te maken in het soort woningen en de getroffen maatregelen. Ook als we jouw woning niet bezoeken, delen we graag jouw verhaal! Dit kan dan schriftelijk, in foto's of op een later moment zijn.

Organisatie

Dit evenement is een initiatief van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Heb je vragen of dit evenement? Neem dan contact op met Jenneke Spijkstra via jspijkstra@odnhn.nl 0f 088 1021 300.

 

 

Aanmelden als Duurzame Buur