Gluren bij Duurzame Buren

De groene reporter gaat weer op pad! In de week van 8 oktober organiseren de Westfriese gemeenten een digitale duurzame huizenroute. Gluur binnen bij duurzame inwoners uit Westfriesland en laat je inspireren! Meld je nu aan voor de livestreams.

Duurzaam wonen

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen. Zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductiekoken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen willen we vertellen om andere inwoners uit de regio te inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan.

Gluren bij Duurzame Buren

In navolging van de succesvolle eerste Westfriese editie van Gluren bij Duurzame Buren in september 2020 volgde in juni 2021 een editie in regio Alkmaar. En nu gaat de groene reporter opnieuw op pad in Westfriesland! In de week van 8 oktober 2021 kunnen inwoners digitaal binnenkijken bij duurzame buren. Geheel coronaproof bezoeken we iedere dag een inwoner uit een andere gemeente. Met vooraf opgenomen rondleidingen en een live vragenuurtje nemen we je mee door de duurzame woningen.

Bekijk de deelnemende woningen en meld je aan voor de livestreams op deze website

Wil je een indruk krijgen van de eerste edities? Bekijk dan hier de filmpjes van Westfriesland en hier de filmpjes van regio Alkmaar.

Organisatie

Dit evenement is een initiatief van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Heb je vragen of dit evenement? Neem dan contact op met Jenneke Spijkstra via jspijkstra@odnhn.nl 0f 088 1021 300.

 

Ben jij een duurzame buur?

Wil jij een volgende editie je woning openstellen? Of werk je graag mee aan andere duurzame acties in de regio? Meld je dan aan als duurzame buur!

Aanmelden als Duurzame Buur