Regio Alkmaar zoekt duurzame buren

Van 24 tot en met 27 oktober organiseren wij in de regio Alkmaar (gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo) een digitale tour langs duurzame huizen. Daarvoor zijn wij op zoek naar trotse inwoners die hun huis digitaal willen openstellen.

Gezocht: duurzame buur

Heeft u een duurzaam huis?
Bent u eigenaar van een duurzaam huis met toegepaste duurzame oplossingen zoals isolatie, duurzame energie of duurzame verwarming en/of koeling? En wilt u dat graag laten zien? Of u nou al energieneutraal woont of de eerste stappen heeft gezet: wij zijn op zoek naar u! Meld u aan als duurzame buur en inspireer andere inwoners tijdens ‘Gluren bij duurzame buren 2022’ .

 

Hoe gaat het in zijn werking?
Inwoners kijken digitaal mee naar de duurzame oplossingen. Vooraf nemen we een rondleiding op en 's avonds tijdens een live vragenuurtje nemen we de duurzame woningen met u door. Wij zoeken ‘duurzame buren’ in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo.

Een indruk krijgen van vorig jaar? Bekijk dan hier de filmpjes van de regio Alkmaar.

 

Aandacht voor duurzame huizen
Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductiekoken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen willen wij vertellen om andere inwoners uit de regio te inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan.


Organisatie
Dit evenement wordt georganiseerd door Gemeente Alkmaar, de BUCH gemeenten, Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. 


Bent u een duurzame buur?
Wil u meedoen aan deze editie en uw woning openstellen? Meld u dan nu aan als duurzame buur!

Aanmelden als duurzame buur

 

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan contact op met Kimberly van der Sman. Stuur een mail naar kvandersman@odnhn.nl of bel telefoonnummer (088) 1021 771.