2021

 • Quinten Foppe nieuwe directeur Omgevingsdienst NHN

  13 april 2021

  De heer Quinten Foppe is per 15 april 2021 door het bestuur aangesteld als de nieuwe directeur van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN).

 • Artikel Milieu Magazine met medewerking OD NHN

  01 april 2021, pdf, 4MB

  In de nieuwste uitgave van het Milieu Magazine staat een artikel over circulaire economie en de rol die de omgevingsdienst daarin speelt. Je leest het op pagina 22 en 23.

 • Bekijk de jaarimpressie 2020 van de OD NHN

  26 maart 2021, pdf, 10MB

  Ben je geïnteresseerd wat de OD NHN allemaal doet? In de jaarimpressie 2020 vind je dat allemaal terug. Aandacht voor o.a.: de stikstofproblematiek, circulaire economie, externe veiligheid, asbestdaken...

 • Geen natuurvergunning meer nodig voor intern salderen

  18 februari 2021

  Door een uitspraak van de Raad van State in de zaak Logtsebaan, is voor intern salderen geen natuurvergunning meer nodig. Dit geeft meer handelingsvrijheid aan ondernemers, maar ook meer verantwoordelijkheid. De stikstofdepositie mag in totaal namelijk niet stijgen.

 • Westfriesland zet stevig in op regionale circulaire economie

  11 februari 2021

  Westfriesland gaat werk maken van een regionale circulaire economie. Die ambitie spraken de partners van Duurzaam Ondernemend Westfriesland en de gemeentecolleges in grote meerderheid uit in het laatste interbestuurlijke overleg (VVRE). Zij scharen zich achter de gezamenlijke circulaire strategie en bijbehorende actieagenda.

 • Dijklander Ziekenhuis en ViVa! Zorggroep behalen beide bronzen certificaat Milieu Thermometer Zorg

  05 februari 2021

  De ViVa! Zorggroep en het Dijklander Ziekenhuis hebben voor al hun locaties (20 in totaal) het bronzen certificaat Milieu Thermometer Zorg (MTZ) behaald.

 • Provincies bestuderen de stikstofuitspraken Raad van State

  26 januari 2021

  De Raad van State deed op 20 januari 2021 twee belangrijke uitspraken in het stikstofdossier: over de Logtsebaan en over ViA15. De twaalf provincies bestuderen de uitspraken, om aan te kunnen geven wat de gevolgen zijn voor hun taak op het gebied van Natura 2000. Dit betreft onder meer vergunningverlening, toezicht en handhaving.

 • OD NHN houdt zeven bestuurders van terreinauto’s aan in Texels Natura 2000-gebied

  20 januari 2021

  Afgelopen weekend heeft de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) in samenwerking met politie Texel zeven bestuurders van terreinauto’s aangehouden. De bestuurders waren op heterdaad betrapt toen zij met hun terreinauto’s dwars door het kwetsbare Natura 2000-gebied De Hors manoeuvreerden. De bestuurders zijn onder meer beboet wegens strandrijden. Daarnaast zal de officier van justitie nog bepalen welke straf hen zal worden opgelegd voor het toebrengen van schade aan het Natura 2000-gebied.