2021

 • Actualisatie AERIUS op 13 januari 2022

  06 december 2021

  Het rekeninstrument AERIUS Calculator, dat gebruikt wordt om de stikstofneerslag te berekenen voor toestemmingverlening, wordt in de week van 13 januari 2022 geactualiseerd. AERIUS wordt jaarlijks door het RIVM geactualiseerd om actuele inzichten en gegevens in het rekeninstrument op te nemen.

 • Grote integrale controle Koggenland samen met gemeente en politie

  25 november 2021

  De OD NHN heeft 23 november in Koggenland samen met de gemeente en de politie diverse adressen bezocht als een gezamenlijke controle vanuit het programma ‘Veilig Buitengebied’.

 • OD NHN betrokken bij vondst hennepkwekerij

  11 november 2021

  Op 9 november zijn verschillende schuren en loodsen in Hollands Kroon bezocht door de  Omgevingsdienst Noord-Holland Noord, politie en de gemeente. Daarbij is een hennepkwekerij aangetroffen in een schuur van een woning aan de Schorweg in Breezand. De kwekerij bestond uit zo’n 150 planten en zijn direct vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

 • Gluren bij duurzame buren (8 – 15 oktober): een digitaal kijkje bij energiezuinige woningen in Westfriesland

  29 september 2021

  Scherm aan, hapje en drankje bij de hand en lekker gluren! Van 8 tot en met 15 oktober leidt groene reporter Chris Wobben u elke avond rond door een duurzame woning. Ontdek hoe het is om duurzaam, energiezuinig of zelfs aardgasvrij te wonen.

 • Langere beslistermijn aanvraag natuurvergunning vanwege UOV

  31 augustus 2021

  Als u een aanvraag op grond van artikel 2.7, tweede lid, van de Wet natuurbescherming doet of heeft gedaan, wordt deze aanvraag voortaan behandeld met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure (UOV). Hierdoor geldt een beslistermijn van 6 maanden, een langere beslistermijn dan op grond van de Wet natuurbescherming geldt. Stuur uw aanvraag dus ruim op tijd in om vertraging te voorkomen!

 • Wet stikstofreductie en natuurverbetering in werking getreden

  01 juli 2021

  Sinds 1 juli 2021 zijn de Wet en het Besluit stikstofreductie en natuurverbetering ingegaan. De belangrijkste onderdelen van deze wet zijn de stikstofreductiedoelen, het programma stikstofreductie en natuurverbetering, het legaliseren van PAS-meldingen en de gedeeltelijke bouwvrijstelling voor het aspect stikstof.

 • Brief over afname veenweidegebieden Wormer- en Jisperveld niet verstuurd door OD NHN

  11 juni 2021

  Onlangs is er een brief over de afname van veenweidegebieden Wormer- en Jisperveld verspreid onder bewoners van de Roerdompstraat en Faunastraat te Wormer. OD NHN heeft deze brief niet verstuurd.

 • Al Badri directeur Duurzaam Ondernemersloket Westfriesland

  25 mei 2021

  Bashar Al Badri is namens de stichting energieneutrale bedrijventerreinen benoemd als directeur van het Duurzaam Ondernemersloket. Directeur Al Badri heeft daarbij een concrete ambitie meegekregen: energieneutrale bedrijventerreinen in Westfriesland in 2040.

 • OD NHN pakt fysieke controles bedrijven weer op

  20 mei 2021
 • 12 mei kick-off Duurzaam Ondernemersloket

  11 mei 2021

  Energieneutrale Westfriese bedrijventerreinen in 2040! Met de komst van het Duurzaam Ondernemersloket moet dit gaan lukken. Op 12 mei kun je tussen 15.00-15.45 uur live meekijken hoe presentator Robert-Jan Knook in gesprek gaat met de hoofdrolspelers over de noodzaak, de werkwijze en hoe ondernemers dit loket kunnen gebruiken voor informatie, advies en ondersteuning.

 • Zwemseizoen 2021 voor oppervlaktewater is gestart!

  30 april 2021
 • Quinten Foppe nieuwe directeur Omgevingsdienst NHN

  06 september 2021

  De heer Quinten Foppe is per 15 april 2021 door het bestuur aangesteld als de nieuwe directeur van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN).

 • Artikel Milieu Magazine met medewerking OD NHN

  01 april 2021, pdf, 4MB

  In de nieuwste uitgave van het Milieu Magazine staat een artikel over circulaire economie en de rol die de omgevingsdienst daarin speelt. Je leest het op pagina 22 en 23.

 • Bekijk de jaarimpressie 2020 van de OD NHN

  26 maart 2021, pdf, 10MB

  Ben je geïnteresseerd wat de OD NHN allemaal doet? In de jaarimpressie 2020 vind je dat allemaal terug. Aandacht voor o.a.: de stikstofproblematiek, circulaire economie, externe veiligheid, asbestdaken...

 • Geen natuurvergunning meer nodig voor intern salderen

  18 februari 2021

  Door een uitspraak van de Raad van State in de zaak Logtsebaan, is voor intern salderen geen natuurvergunning meer nodig. Dit geeft meer handelingsvrijheid aan ondernemers, maar ook meer verantwoordelijkheid. De stikstofdepositie mag in totaal namelijk niet stijgen.

 • Westfriesland zet stevig in op regionale circulaire economie

  11 februari 2021

  Westfriesland gaat werk maken van een regionale circulaire economie. Die ambitie spraken de partners van Duurzaam Ondernemend Westfriesland en de gemeentecolleges in grote meerderheid uit in het laatste interbestuurlijke overleg (VVRE). Zij scharen zich achter de gezamenlijke circulaire strategie en bijbehorende actieagenda.

 • Dijklander Ziekenhuis en ViVa! Zorggroep behalen beide bronzen certificaat Milieu Thermometer Zorg

  05 februari 2021

  De ViVa! Zorggroep en het Dijklander Ziekenhuis hebben voor al hun locaties (20 in totaal) het bronzen certificaat Milieu Thermometer Zorg (MTZ) behaald.

 • Provincies bestuderen de stikstofuitspraken Raad van State

  26 januari 2021

  De Raad van State deed op 20 januari 2021 twee belangrijke uitspraken in het stikstofdossier: over de Logtsebaan en over ViA15. De twaalf provincies bestuderen de uitspraken, om aan te kunnen geven wat de gevolgen zijn voor hun taak op het gebied van Natura 2000. Dit betreft onder meer vergunningverlening, toezicht en handhaving.

 • OD NHN houdt zeven bestuurders van terreinauto’s aan in Texels Natura 2000-gebied

  20 januari 2021

  Afgelopen weekend heeft de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) in samenwerking met politie Texel zeven bestuurders van terreinauto’s aangehouden. De bestuurders waren op heterdaad betrapt toen zij met hun terreinauto’s dwars door het kwetsbare Natura 2000-gebied De Hors manoeuvreerden. De bestuurders zijn onder meer beboet wegens strandrijden. Daarnaast zal de officier van justitie nog bepalen welke straf hen zal worden opgelegd voor het toebrengen van schade aan het Natura 2000-gebied.