Gluren bij duurzame buren (8 – 15 oktober): een digitaal kijkje bij energiezuinige woningen in Westfriesland

Scherm aan, hapje en drankje bij de hand en lekker gluren! Van 8 tot en met 15 oktober leidt groene reporter Chris Wobben u elke avond rond door een duurzame woning. Ontdek hoe het is om duurzaam, energiezuinig of zelfs aardgasvrij te wonen.

Na een succesvolle eerste editie organiseren de Westfriese gemeenten opnieuw het evenement Gluren bij duurzame buren. Kijk coronaproof binnen bij duurzame buurtgenoten. Gewoon achter de laptop, in de eigen woonkamer. Bekijk op www.duurzaambouwloket.nl/gluren de deelnemende woningen. Meld u aan voor de livestreams en gluur mee!

Echte verhalen Gluren bij Duurzame buren oktober 2021

De deelnemende woningen zijn divers. U kunt binnenkijken in een nul-op-de-meter hoekwoning uit 1979, een monumentale stolpboerderij en een hypermoderne nieuwbouwwoning. U ziet bekende maatregelen als warmtepompen, isolatie en zonnepanelen. Maar ook unieke oplossingen zoals een wit dak en regenwateropslag.
De groene reporter verzorgt elke dag een inspirerende rondleiding. Huiseigenaren laten de duurzame maatregelen zien en vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen. Ze delen tips, ervaringen en dilemma's. Echte verhalen waar u wat aan heeft. Na de rondleiding kunt u live al uw vragen stellen aan de bewoners en een onafhankelijk energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Of u nu meer wilt weten over terugverdientijden, technieken, de stappen die u zelf kunt zetten of over subsidies; dit is uw kans.

Persoonlijk advies

Naast digitaal advies, kunt u ook live en persoonlijk advies krijgen. De mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket komt op 13 en 15 oktober naar Westfriesland. We staan in Enkhuizen en Hoorn, de exacte locaties volgen nog. De trailer zit tjokvol duurzame energietechnologie. Hier ontdekt u hoe een warmtepomp klinkt en hoe een zonnepaneel er van dichtbij uitziet. En ontvangt u gratis duurzaam advies op maat.

Meer informatie?

Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. 
Deze woningen zijn digitaal te bezoeken:

Datum Tijdstip  Locatie Woning
Vrijdag 8 oktober 20.00 uur Venhuizen   Monumentale stolpboerderij uit 1887 met bodemwarmtepomp
Zondag 10 oktober 20.00 uur   Enkhuizen  Handig verduurzaamde hoekwoning uit 1979
Maandag 11 oktober 20.00 uur Hem Oud café uit 1908 wordt duurzaam huis
Dinsdag 12 oktober 20.00 uur Avenhorn Duurzame tussenwoning uit 2003 met wit dak
Woensdag 13 oktober 20.00 uur Lutjebroek  Stap voor stap verduurzaamde 2-onder-1 kapwoning uit 1988
Donderdag 14 oktober 20.00 uur Hoorn Goed geïsoleerde tussenwoning uit 1921
Vrijdag 15 oktober 20.00 uur  Wognum Slim ontworpen vrijstaande woning uit 2018


Aanmelden voor livestreams  

Meld u aan voor de livestreams via www.duurzaambouwloket.nl/gluren.