Nieuwsbrieven

Met regelmaat brengen wij u het laatste nieuws met onze OD NHN nieuwsbrief. Maar ook zoomen wij in op de voor u interessante onderwerpen met onze Nieuwsflits en Special.

 • Nieuwsbrief OD NHN mei 2022

  In deze nieuwsbrief onder andere een artikel over de aanpak van drugsafval in Noord-Holland Noord, wethouder Michiel Wouters over de meerwaarde van de OD NHN, en de Stikstofkaart, die kleinschalige woningbouw helpt.

 • Nieuwsspecial Omgevingswet OD NHN - maart 2022

  In deze editie kunt u lezen op welke manier de OD NHN de extra tijd vanwege uitstel van de Omgevingswet benut en vertellen we over oefencasussen waarbij we alvast werken in de geest van de Omgevingswet. En als laatste vertellen Peter Groot van de OD en Linda Schouten van gemeente Medemblik over het gezamenlijk ontwikkelen van een format voor het aanwijzen en inrichten van de OD als behandeldienst.

 • Nieuwsflits Op pad met...inspecteurs Gebieden en Zwemwater

 • Nieuwsbrief OD NHN december 2021

  In deze nieuwsbrief laat wethouder Groot van Heerhugowaard haar licht schijnen over de Omgevingswet en de rol, die de OD NHN daarin kan spelen. Maar ook leest u waarom de marterachtigen in Noord-Holland nog beschermd zijn en hoe waterstof een alternatieve energiebron kan zijn.

 • Nieuwsspecial Omgevingswet OD NHN - november 2021

  Met nog acht maanden te gaan komt de Omgevingswet al dichterbij. In deze nieuwsflits Omgevingswet geven wij als OD NHN aan waar wij mee bezig zijn in het programma Omgevingswet en lichten we de thema’s uit waarin de OD NHN haar opdrachtgevers kan ondersteunen.

 • Nieuwsbrief OD NHN juli 2021

  In deze nieuwsbrief onder andere een artikel over toezicht in corona-tijd, een geluidsaneringsproject van bijna 4000 woningen, onze toezichthouders op Instagram en de aanpak van de Omgevingswet.

 • Nieuwsbrief OD NHN april 2021

  In deze nieuwsbrief leest u meer over circulair ondernemen met concrete voorbeelden van enkele ondernemers, de handreiking duurzame (her)ontwikkeling, onze jaarimpressie 2020 en wordt onze nieuwe directeur, Quinten Foppe, kort aan u voorgesteld.

 • Nieuwsbrief OD NHN augustus 2020

  In deze nieuwsbrief pleit de OD voor een landelijk protocol voor brand bij panden met zonnepanelen, leest u over een creatievere aanpak van toezichthouders door Corona, het mooie resultaat van het team Regulering Natuurbescherming t.a.v. het aantal beoordeelde ingediende vergunningaanvragen Wet natuurbescherming stikstof en woningbouwen en laat AB-lid de heer Nootebos zijn licht schijnen over de Omgevingsdienst NHN.

 • OD NHN Jaarimpressie 2019

  Wat doet de OD NHN allemaal voor u en uw omgeving en wat is de meerwaarde van onze dienst? In dit verslag leest u hoe wij ons voortdurend inzetten voor een veilige, schone en beschermde regio. Wij vertellen u meer over diverse adviezen en u leest over welke rol wij spelen bij toezicht, handhaving en het verlenen van vergunningen. Klik op de titel boven de tekst om de Jaarimpressie 2019 te lezen.

 • Nieuwsbrief OD NHN april 2020

  In deze nieuwsbrief leest u meer over het toezicht en de handhaving op lichthinder van de glastuinbouw in de Agriport, de campagne Aardgasvrij wonen, het Team natuurbescherming van de Omgevingsdienst NHN, de subsidie impuls omgevingsveiligheid en laat gedeputeerde Edward Stigter zijn licht schijnen over de Omgevingsdienst NHN.

 • Nieuwsflits: Samenwerking OD NHN en partners leidt tot aanhouding palingstroper

  Na een kleine week posten, in weer en wind en bij nacht en ontij, is afgelopen vrijdag in Loosdrecht een palingstroper aangehouden. Dart Dat was het gevolg van goede samenwerking tussen verschillende diensten, waaronder de OD NHN.

 • Nieuwsbrief OD NHN december 2019

  In deze nieuwsbrief met voorwoord van Rob van Doorn, een artikel over de inventarisering van asbestverdachte daken in Noord-Holland Noord, informatie over PFAS en de Hoor- en Adviescommissie en in de vaste rubriek 'Estafette van het bestuur' ditmaal Samir Bashara van de gemeente Hoorn.

 • Nieuwsbrief OD NHN augustus 2019

  In deze nieuwsbrief de veelzijdige taken van inspecteurs zwemwater, uitleg over hoe natuur tijdelijk haar gang mag gaan op onbestemde plekken, een interview met OD NHN-bestuurslid Ad Jongenelen, wethouder gemeente Langedijk, informatie over hoe de nieuwe risico signaleringskaart leidt tot meer efficiency en natuurlijk een voorwoord van Rob van Doorn. Veel lees plezier!

 • Nieuwsspecial naamswijziging van RUD NHN naar OD NHN juli 2019

  In deze nieuwsspecial interviews over de naamswijziging van RUD NHN naar OD NHN met Rob van Doorn (directeur) en Michiel Uitdehaag (bestuursvoorzitter DB). Ook een gesprek met Roy Voogd, ontwerper van het nieuwe logo en daarmee de huisstijl.

 • Nieuwsbrief RUD NHN april 2019

  Lees in deze nieuwsbrief meer over wat de trainees doen bij de RUD NHN, geluidsanering en energiebesparing, laagfrequent geluid, Daglijks Bestuur-lid Theo Groot, samenwerking met onze partners en kijk naar onze eerste lustrumviering.

 • Nieuwsflits Zonder aardgas naar zonnige toekomst

  Nederland zal de komende twintig jaar massaal van het gas als verwarmingsbron moeten afstappen, onder meer om de klimaatdoelen te halen. De RUD NHN probeert zoveel mogelijk aan dit proces bij te dragen.

 • Nieuwsflits lustrum RUD NHN

  Woensdag 6 maart vierde de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN) zijn vijfjarig bestaan met de bestuurlijke relaties.

 • Nieuwsflits Omgevingswet februari 2019

  Hoe staat het er aan het begin van 2019 voor met de Omgevingswet? Directeur Rob van Doorn en Omgevingswet-specialist Peter Verduin praten u bij.

 • Nieuwsflits Green Deal Zorg

  RUD NHN, Milieuplatform Zorg en West-Friese zorginstellingen trekken samen op om zorg sneller te verduurzamen. Op 31 januari 2019 hebben bestuurders van zorginstellingen Stichting LeekerweideGroep (Medemblik), Woonzorggroep Samen (Schagen), het Dijklander Ziekenhuis (locaties Hoorn en Purmerend ) en de directeuren van Milieuplatform Zorgsector en de RUD NHN de Green Deal Zorg ondertekend.

 • Nieuwsflits controles vuurwerkverkoop

  De RUD NHN voert tijdens de laatste dagen van het jaar controles uit bij vuurwerkverkooppunten

 • Nieuwsbrief november 2018

  Lees in deze nieuwsbrief meer over wat een geluidscontrole inhoudt en wie de nieuwe bestuursvoorzitter van de RUD NHN is.

 • Nieuwsbrief RUD NHN juli 2018

  Lees in deze nieuwsbrief meer over de opmars van de energieheipaal

 • Nieuwsbrief RUD NHN maart 2018

  Lees in deze nieuwsbrief onder andere over hoe een voedselrijkere bodem lang niet altijd wenselijk is.

 • Nieuwsbrief RUD NHN februari 2017

  pdf, 1MB
 • Nieuwsflits werkbezoek gedeputeerde Tekin

  Lees in de nieuwsflits hoe onze handhavers groen indruk maken op gedeputeerde Adnan Tekin

 • Zorggroep behaalt certificaat duurzaamheid in samenwerking met RUD NHN

 • Nieuwsflits: Inzet strafrecht succesvol geprofessionaliseerd

  22 oktober 2018

  De RUD NHN is naast een uitvoeringsdienst ook een opsporingsinstantie, die zelfstandig strafrecht mag toepassen. In de praktijk is deze mogelijkheid nog weinig ingezet. Als jonge organisatie is de RUD NHN in de eerste jaren vooral bezig geweest met de opbouw van de dienst. Inmiddels is er ruimte om verder te professionaliseren en de inzet van strafrecht meer aandacht te geven.