Actueel RSS icoon

 • Reddingsbrigade waarschuwt voor koud zwemwater

  20 mei 2020

  Als gevolg van de coronacrisis zijn niet op alle locaties van de reddingsbrigade lifeguards aanwezig voor toezicht. Het is van groot belang dat recreanten (o.a. baders, zwemmers en watersporters) hiervan op de hoogte zijn, maar ook dat zij zich bewust zijn van de gevaren van open water.

 • Intensiever toezicht bij Natura2000-gebieden na overtredingen kitesurfers

  28 mei 2020

  De komende periode houdt de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) extra toezicht bij kitesurflocaties die zijn gelegen in Noord-Hollands Natura 2000-gebied. Bij kitesurfen buiten de officieel aangewezen locaties, of buiten het afgezette gedeelte van een officiële locatie, wordt handhavend opgetreden en riskeren kitesurfers een boete.

 • Campagne Aardgasvrij Wonen van start

  13 maart 2020

  Vijftien gemeenten in Noord-Holland en de Omgevingsdienst NHN hebben samen een campagne gelanceerd om inwoners te informeren over de overgang naar aardgasvrij wonen in 2050. De campagne informeert over wat inwoners zelf kunnen doen en wat de rol van gemeenten is. Daarvoor is de website www.wijdoenwat.nl opgezet, de spil van de campagne.

 • Nieuwe versie AERIUS Calculator

  29 januari 2020

  Op 14 januari 2020 is er een nieuwe release van AERIUS Calculator uitgekomen. De grootste wijziging is de toevoeging van de onderdelen uittreesnelheid en gebouw-invloed aan AERIUS Calculator, Connect en Scenario.

 • Landelijke Subsidie Energiebesparing Eigen Huis beschikbaar

  02 september 2019

  Woningeigenaren én bewoners kunnen vanaf 2 september 2019 gebruikmaken van de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Na een tijdelijke stop is de subsidie door de Rijksoverheid opnieuw beschikbaar gesteld. De subsidie stimuleert het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen.