Actueel RSS icoon

 • Muien in zee verraderlijk voor badgasten

  30 juli 2020

  Neem jij tijdens een dagje strand ook weleens een verkoelende duik in de zee? Let dan goed op zandbanken, want daartussen bevinden zich muien. In muien stroomt het zeewater bij laag water (eb) de zee in. Een mui kan 100 meter de zee in stromen met een snelheid tot 8 kilometer per uur. Dat is voor veel recreanten te zwaar om tegenin te zwemmen. Elk seizoen komen er wel badgasten in de problemen omdat ze in een mui terechtkomen, soms met verdrinking tot gevolg. Gisteren nog zijn drie drenkelingen gered en vorige week vijf, nadat ze door een mui in de problemen kwamen.

 • Wat doen wij voor u? Lees het in de OD NHN Jaarimpressie 2019!

  Wat doet de OD NHN allemaal voor u en uw omgeving en wat is de meerwaarde van onze dienst? In dit verslag leest u hoe wij ons voortdurend inzetten voor een veilige, schone en beschermde regio. Wij vertellen u meer over diverse adviezen en u leest over welke rol wij spelen bij toezicht, handhaving en het verlenen van vergunningen. Klik op de titel hierboven om de Jaarimpressie 2019 te lezen.

 • Reddingsbrigade waarschuwt voor koud zwemwater

  20 mei 2020

  Als gevolg van de coronacrisis zijn niet op alle locaties van de reddingsbrigade lifeguards aanwezig voor toezicht. Het is van groot belang dat recreanten (o.a. baders, zwemmers en watersporters) hiervan op de hoogte zijn, maar ook dat zij zich bewust zijn van de gevaren van open water.

 • Campagne Aardgasvrij Wonen van start

  13 maart 2020

  Vijftien gemeenten in Noord-Holland en de Omgevingsdienst NHN hebben samen een campagne gelanceerd om inwoners te informeren over de overgang naar aardgasvrij wonen in 2050. De campagne informeert over wat inwoners zelf kunnen doen en wat de rol van gemeenten is. Daarvoor is de website www.wijdoenwat.nl opgezet, de spil van de campagne.

 • Nieuwe versie AERIUS Calculator

  29 januari 2020

  Op 14 januari 2020 is er een nieuwe release van AERIUS Calculator uitgekomen. De grootste wijziging is de toevoeging van de onderdelen uittreesnelheid en gebouw-invloed aan AERIUS Calculator, Connect en Scenario.

 • Landelijke Subsidie Energiebesparing Eigen Huis beschikbaar

  02 september 2019

  Woningeigenaren én bewoners kunnen vanaf 2 september 2019 gebruikmaken van de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Na een tijdelijke stop is de subsidie door de Rijksoverheid opnieuw beschikbaar gesteld. De subsidie stimuleert het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen.