Actueel RSS icoon

 • Nieuwe versie AERIUS-calculator beschikbaar

  15 oktober 2020

  Een nieuwe versie van het nationale instrumentarium voor stikstofdepositie (AERIUS) is vanaf vandaag beschikbaar. In AERIUS 2020 zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten en actuele data verwerkt.

 • Extern salderen en verleasen nog niet opengesteld in Noord-Holland

  08 oktober 2020

  Hoe kan men aan de benodigde stikstofruimte komen als een bedrijf wil uitbreiden of iemand een project wil uitvoeren? Die stikstofruimte kan vrijkomen door twee instrumenten: extern salderen en verleasen.

 • Gluren bij duurzame buren in West-Friesland - 20 t/m 26 september 2020

  16 september 2020

  In navolging van de succesvolle eerste editie van de Westfriese Duurzame Open Huizen Dag organiseren de Westfriese gemeenten, Omgevingsdienst NHN en het Duurzaam Bouwloket dit jaar een digitale variant: Gluren bij de Duurzame Buren.
  Van zondag 20 tot en met zaterdag 26 september leidt de groene reporter Chris Wobben je elke dag rond in een duurzame woning. Overweeg je jouw woning duurzaam te bouwen of verbouwen? Dit zorgt voor extra inspiratie.

 • Na-isolatie en vleermuizen: een tragedie in de spouw

  Vanwege energiebesparing en CO2-reductie worden spouwmuren en daken opgevuld met isolatiemateriaal. Sommige vleermuizen wonen in spouwmuren, of onder dakpannen. Door na-isolatie worden zij vaak levend begraven. Hoe kan je dit voorkomen?

 • Wat doen wij voor u? Lees het in de OD NHN Jaarimpressie 2019!

  Wat doet de OD NHN allemaal voor u en uw omgeving en wat is de meerwaarde van onze dienst? In dit verslag leest u hoe wij ons voortdurend inzetten voor een veilige, schone en beschermde regio. Wij vertellen u meer over diverse adviezen en u leest over welke rol wij spelen bij toezicht, handhaving en het verlenen van vergunningen. Klik op de titel hierboven om de Jaarimpressie 2019 te lezen.

 • Campagne Aardgasvrij Wonen van start

  13 maart 2020

  Vijftien gemeenten in Noord-Holland en de Omgevingsdienst NHN hebben samen een campagne gelanceerd om inwoners te informeren over de overgang naar aardgasvrij wonen in 2050. De campagne informeert over wat inwoners zelf kunnen doen en wat de rol van gemeenten is. Daarvoor is de website www.wijdoenwat.nl opgezet, de spil van de campagne.