Garagebedrijf gesloten na gezamenlijke handhavingsactie

Een gezamenlijke handhavingsactie van de gemeente Medemblik en politie, heeft geleid tot de onmiddellijke sluiting van een automobielbedrijf in Andijk. Ook heeft de politie een verdachte aangehouden. De actie werd ondersteund door specialisten van de forensische opsporing, het landelijk informatiecentrum voertuigcriminaliteit en de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN).

MilieuregelgevingInbeslaggenomen auto op autotrailer

Een van de toezichthouders van de OD NHN constateerde bij een controle dat het bedrijf in Andijk niet voldeed aan de milieuregelgeving. Zo werden voertuigen gedemonteerd zonder de vereiste voorzieningen. Hierop heeft de toezichthouder contact gezocht met de gemeente Medemblik.

Ook bij de gemeente en politie waren er signalen dat er verschillende zaken niet in orde waren bij het automobielbedrijf.

Gestolen goederen

Alle verdachte signalen hebben op 18 mei geleid tot een gezamenlijke handhavingsactie. Daarbij werd vastgesteld dat er buiten de ernstige milieudelicten ook gestolen goederen aanwezig waren, zoals auto's, boten en gereedschappen.

Ondermijning

Het thema ondermijning heeft vanuit de gemeente en politie bijzondere aandacht. Daarom wordt een integrale aanpak toegepast bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Hierin staat een intensieve samenwerking tussen meerdere partners centraal. Op die manier wordt als één overheid opgetreden en kunnen criminelen van verschillende kanten bestuursrechtelijk en strafrechtelijk worden aangepakt.

Terug naar nieuwsbrief