Nieuwe impuls aardgasvrij-wonen-campagne 'Wij doen Wat' 

In 2050 is het in heel Nederland een feit: we gaan aardgasvrij wonen. Dat is nodig omdat het klimaat verandert. We zien hete zomers en hevige regenval. Om dat tegen te gaan, gaan we 'groen’ verwarmen. Met de regionale campagne Wij doen Wat maken we inwoners bewust van deze overstap. En laten we zien welke slimme stappen zij kunnen zetten.

Campagne Wij doen WatCampagne flyer met tekst Erik doet wat ga jij doen en foto van dakisolatie

Wij doen Wat is een gezamenlijke campagne van vijftien Noord-Hollandse gemeenten: Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en Texel. De campagne is opgezet in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Bewust maken

We werken samen om huiseigenaren in ons werkgebied bewust te maken van deze opgave, zodat iedereen gaat nadenken over isolerenventileren en opwekken. We willen inwoners inspireren om al eerste kleine stappen te zetten. En informeren over de groene warmteplannen van de gemeenten. Zo werken we samen toe naar aardgasvrij wonen.

Echte verhalen

De campagne toont echte verhalen. Van Duveke die voor zonnepanelen heeft gekozen en van Erik die zijn woning volledig aardgasvrij heeft gemaakt. De bewonersverhalen zijn eerlijk en inspirerend. Naast deze verhalen nodigen tips en handige weetjes uit tot actie.

Boosten

De campagne Wij doen Wat is in maart 2020 gelanceerd en heeft dit jaar een nieuwe impuls gekregen. De website www.wijdoenwat.nl is in een nieuw jasje gestoken. Er wordt gebruik gemaakt van bestaand en nieuw campagnemateriaal. De focus ligt op online communicatie. Dit past goed in het huidige tijdbeeld én heeft een lage milieu-impact. Tijdens twee 'Boost' momenten in het voor- en najaar wordt de campagne breed uitgezet. Op onder andere social media kanalen, landelijke nieuwssites en in het lokale weekblad kan je de campagne voorbij zien komen.

Wat doe jij?

Heb jij ook duurzame maatregelen getroffen waarover je inwoners in Noord-Holland Noord wilt vertellen? Of wil je meer weten over de campagne? Neem dan contact op met Jenneke Spijkstra via JSpijkstra@odnhn.nl

Geïnteresseerd? Volg ons op social media:

Facebook

Instagram

LinkedIn

Terug naar nieuwsbrief