Adviezen duurzaam (ver)bouwen

Heeft u advies nodig op het gebied van duurzaamheid? De OD NHN geeft u enkele tips.

Duurzame nieuwbouw

Wie tegenwoordig een nieuwe woning bouwt, doet dit sinds 1 januari 2021 bijna energieneutraal. Meer informatie over bijna energieneutrale gebouwen (BENG) vindt u vindt u op de site van RVO.

Met de huidige technieken en kennis is het goed mogelijk om een volledig energieneutrale woning te bouwen. Het is verstandiger (en goedkoper) om direct naar energieneutraal of nul-op-de-meter te gaan, dan dat u later maatregelen aab de woning moet treffen om dat niveau te halen. Weeg bij een nieuwbouwwoning de verschillende opties daarom af.

Duurzaam verbouwen

Er valt veel winst te behalen als u een bestaande woning duurzaam gaat verbouwen. U kunt hiermee zowel geld besparen op de energiekosten, als op de CO2-uitstoot van uw huishouden. De OD NHN heeft in samenwerking met het verschillende samenwerkende partijen deze informatieve flyer ontwikkeld over duurzaam verbouwen. Hierop zijn overzichtelijk de stappen vermeld die u kunt nemen om uiteindelijk van het aardgas af te kunnen. U vindt de flyer aan de rechterkant van deze pagina (of onderaan als u onze mobiele website bezoekt).

Onafhankelijke adviezen

Alle inwoners uit Noord-Holland-Noord kunnen voor vragen en onafhankelijk advies over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing of energie opwekken terecht bij het Duurzaam Bouwloket.

Op deze pagina van financiële regelingen vindt u een overzicht waar per gemeente wordt aangegeven of en welke subsidies en leningen er zijn voor het treffen van duurzame maatregelen in een bestaande of nieuwbouwwoning.

Andere websites die u kunt raadplegen zijn o.a. MilieuCentraal, Stroomversnelling en Nulopdemeter.