Thuis energiebesparen

Welke mogelijkheden heeft u om thuis energie te besparen? De OD NHN vertelt het u graag.

Waarom verduurzamen?

De uitstoot van het broeikasgas CO2, ook bekend als koolstofdioxide, wordt onder andere veroorzaakt door de verbranding van gas en het gebruik van elektriciteit. Broeikasgassen belemmeren de uitstraling van warmte naar de atmosfeer. Dit heeft tot gevolg dat de temperatuur op aarde drastisch kan stijgen. Op termijn heeft de hoge uitstoot van CO2 gevolgen voor ons leefklimaat. Krachtige stormen, een stijging van de zeespiegel en afname in de omvang van gletsjers: het zijn allemaal veranderingen die teweeg kunnen worden gebracht door de uitstoot van CO2.

Ondertussen neemt de wereldbevolking toe en wordt er meer energie dan ooit verbruikt. Hierdoor zijn we genoodzaakt efficiënter om te gaan met energie.

Op de website van Milieucentraal vindt u tal van mogelijkheden om thuis energie te besparen. Op deze website vindt u onafhankelijke tips en adviezen over :

Natuurvriendelijk verduurzamen

Wilt u uw woning verduurzamen? Dat is een mooie stap naar het verlagen van uw stookkosten en het verminderen van de CO2 uitstoot. Maar wist u dat het voor bepaalde dieren niet zo gunstig kan uitpakken? In geïsoleerde huizen kunnen deze dieren niet leven omdat er geen kieren of openingen meer zijn.

Daarom is natuurvriendelijk verduurzamen zo belangrijk. Door bijvoorbeeld het aanleggen van veel groen of het ophangen van nestkasten krijgen de dieren een kans. Hoe u zelf op een natuurvriendelijke wijze uw woning kan verduurzamen, vindt u aan de rechterkant van deze pagina (of onderaan als u onze mobiele website bezoekt).