Duurzaamheidslening Bergen

Het Nationaal Warmtefonds heeft een nieuwe vorm van de Energiebespaarlening aangekondigd. Het gaat om een lening met 0% rente voor huishoudens met een verzamelinkomen tot €45.014. Klik hier voor meer informatie over deze lening.

Duurzaamheidslening voor particulieren

Het leenplafond van de gemeentelijke duurzaamheidslening Bergen is inmiddels bereikt en daarom is de lening (tijdelijk) niet meer aan te vragen. Alle lopende aanvragen worden uiteraard nog afgehandeld.

Bent u eigenaar of bewoner van een woning in de gemeente Bergen en wilt u energiebesparende maatregelen nemen in en rond uw huis? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een Duurzaamheidslening. Hiermee kunt u tegen een zeer lage vaste rente geld lenen voor het verduurzamen van uw huis.

U kunt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 lenen. De lening moet in 10 tot 15 jaar worden terugbetaald. Deze lening mag altijd en kosteloos sneller worden afgelost. Kijk voor de actuele rentestand van de lening op de site van SVn

De lening is goed te combineren met subsidies voor het verduurzamen van uw huis.

Woning verduurzamen

Altijd al willen weten welke maatregelen u allemaal kunt treffen om uw woning te verduurzamen? Het Duurzaam Bouwloket laat u op hun website zien wat u allemaal aan uw woning kunt verbeteren om jaarlijks veel geld en energie te besparen.
Energiebesparing heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo zorgt het naast een lagere energierekening ook voor een hoger energielabel en een beter comfort in uw woning. Wacht niet en kijk snel welke maatregelen u allemaal kunt treffen.

Duurzaamheidslening aanvragen

Het leenplafond van de gemeentelijke duurzaamheidslening Bergen is inmiddels bereikt en daarom is de lening (tijdelijk) niet meer aan te vragen. Alle lopende aanvragen worden uiteraard nog afgehandeld.

Volg de volgende stappen om de duurzaamheidslening aan te vragen:

  • Vul op onderstaand formulier uw gegevens in. Houd daarbij de (digitale) offertes van de uit te voeren maatregelen bij de hand. De OD NHN beoordeelt uw gegevens op de eisen, zoals die zijn gesteld in de Verordening Duurzaamheidslening.
  • U krijgt van de OD NHN (namens de gemeente) een brief. Hierin staat de voorlopige toewijzing of een afwijzing (met de reden waarom de aanvraag is afgewezen).
  • Na het ontvangen van de voorlopige toewijzingsbrief kunt u op de website van SVn het aanvraagformulier invullen.
  • Nadat SVn uw aanvraagformulier ontvangen heeft, doen zij een financiële beoordeling. Bij een negatief financieel advies vervalt uw aanvraag. Bij een positief financieel advies ontvangt u automatisch een offerte voor de Duurzaamheidslening.
  • Onderteken de offerte en stuur deze terug naar SVn.