Regio Alkmaar zoekt duurzame buren

Heeft u een duurzame woning? Van 16 tot en met 19 oktober organiseren wij in de regio Alkmaar (gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo) een digitale tour langs duurzame huizen. Daarvoor zijn wij op zoek naar trotse inwoners die hun huis digitaal willen openstellen.

Gezocht: duurzame buur

Heeft u een duurzaam huis?
Of u nu al energieneutraal woont of de eerste stappen heeft gezet: wij zijn op zoek naar u! Uw ervaring is waardevol voor andere inwoners die net beginnen met het verduurzamen van hun woning. Hoe en waarom heeft u bijvoorbeeld de keus gemaakt en heeft u er vergoeding ofwel subsidie voor gekregen? Wij zoeken 'duurzame buren' in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo.

 

Zo gaat het in zijn werking
Elke avond heeft een eigen thema: dakisolatie en vloerisolatie, spouwmuurisolatie, een hybride warmtepomp of zonnepanelen. De digitale tour wordt georganiseerd van 16 tot en met 19 oktober in de regio Alkmaar (gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo). Vooraf nemen we een rondleiding op en 's avonds tijdens en live vragenuurtje nemen de de duurzame oplossing(en) met u door. Inwoners kijken digitaal mee en kunnen vragen stellen aan u en een expert van Duurzaam Bouwloket.

Een indruk krijgen van vorig jaar? Bekijk dan hier de filmpjes van regio Alkmaar.

 

Aandacht voor duurzame huizen
Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductiekoken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen willen wij vertellen om andere inwoners uit de regio te inspireren en te motiveren om ook aan de slag te gaan.


Organisatie
Dit evenement wordt georganiseerd door gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo, Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. 


Bent u een duurzame buur?
Wilt u over in elk geval één van deze oplossingen uw ervaring delen: dakisolatie en vloerisolatie, spouwmuurisolatie, een hybride warmtepomp of zonnepanelen? Meld u dan nu aan als duurzame buur! Dat kan rechtsboven op deze pagina.


Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan contact op met Kimberly van der Sman. Stuur een mail naar kvandersman@odnhn.nl of bel telefoonnummer (088) 1021 771.