Conferentie zonnedaken en zonneweiden: Hoe pak ik dat aan?

Op 10 maart 2016 is er een conferentie over hoe ondernemers en inwoners uit Noord-Holland Noord zelf een energiecoöperatie kunnen beginnen. Initiatiefnemers die deze stap al hebben gezet, delen hun ervaringen. Deelnemers krijgen na afloop een handreiking hoe ze meteen aan de slag kunnen.

 

Voor veel ondernemers met een groot bedrijfspand, schuur of eigen grond kan het aantrekkelijk zijn om zelf een lokale zonnecentrale te starten. Inwoners kunnen dit ook want een groot eigen dak is daarvoor niet nodig. Hebt u al eens nagedacht om zelf een zonnecentrale te beginnen om zonne-energie en een goed rendement te realiseren? Neem onze leerpunten mee voor een zonnecentrale op het dak of op het land.

 

Programma

13.30 uur    Inloop met koffie en thee         

13.45 uur    Opening door dagvoorzitter Ester Oude Nijhuis

13.50 uur    Visie opschaling zonnecentrales door Wethouder Odile Rasch, Gemeente Bergen14.00 uur    Visie op business case ontwikkeling zonneparken door Hans Lambrechts, Sunprojects b.v. (vanuit netbeheerder en energieleverancier)

14.15 uur    Successen en leerpunten zonneweide door Marius Kuipers, Coöperatie Bergen Energie (BE)14.30 uur    Praktijkvoorbeeld toepassing postcoderoos op zonnedak door Adri Beerepoot, Interpack Westfriesland

14.45 uur    Pauze  

15.00 uur    Beleid provincie Noord-Holland zonnecentrales    door Geert Heanen, provincie-NH

15.20 uur    Gemeenten faciliteren initiatieven door Cees Groot, Gemeente Bergen

15.35 uur    Forumdiscussie met alle sprekers           

16.15 uur    Netwerkgelegenheid     

16.30 uur    Rondleiding zonneweide Coöperatie Bergen Energie en/of zonnedak Van der Oord

17.00 uur    Einde   

 

Aanmelden

Belangstellende ondernemers en inwoners kunnen zich aanmelden via een formulier op de website van het Servicepunt Duurzame Energie: 

http://www.servicepuntduurzameenergie.nl/news/1453/36/Conferentie-Zonnecentrales-gaat-u-ook-voor-meer-zonnestroom. Het aantal plaatsen is beperkt. Voor vragen: Barbara Harskamp (Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord), e-mail bharskamp@rudnhn.nl.) De toegang is kosteloos.