Stimuleringspremie voor energieneutraal bouwen in Schagen

Particulieren die zelf een energieneutrale woning laten bouwen, kunnen in aanmerking komen voor een stimuleringspremie van € 5.000,-.

Op 22 september organiseerde de gemeente een cursus energieneutraal bouwen in Schagen: Hoe start ik? Twintig ondernemers uit Schagen deden mee. Wethouder Sigge van der Veek opende met een uitdaging. Energieneutraal (en gasloos) bouwen is de nieuwe norm. Waarom wachten als het kostendekkend en technisch al mogelijk is? Inwoners willen graag een woning met lage vaste lasten. Alleen nog energie neutraal bouwen! Inwoners die zo’n woning laten bouwen, maken kans op een premie.

Bouwsector uitgedaagd: alleen energie-neutrale woningen bouwen

Architecten, aannemers, bouwers en installateurs zijn uitgedaagd om vanaf nu alleen nog toekomstgericht duurzaam te bouwen. Maak het ontwerp energieneutraal en meteen (of op korte termijn) geschikt voor gasloos wonen. De gemeente Schagen lanceerde een stimuleringspremie om de uitdaging kracht bij te zetten. Particulieren die zelf een woning laten bouwen, komen in aanmerking voor een stimuleringspremie van € 5.000,-.  Het ontwerp dat de premie toegekend krijgt, dient als voorbeeldwoning. Dit betekent dat de gemeente bij oplevering hiervoor publicitaire aandacht vraagt. Wie weet komt de wethouder persoonlijk jouw ontworpen energieneutrale woning openen. De gemeente zoekt vier verschillende voorbeeldwoningen. Aanvragen worden op datum van binnenkomst behandeld, op=op. De premie wordt uitgekeerd aan de particuliere opdrachtgever. Aanvragen voor de stimuleringspremie kunnen samen met de omgevingsvergunning worden ingediend.

Dankzij de gastvrijheid van Dekker Bouw & Infra BV kon de bijeenkomst in een inspirerende duurzame omgeving worden gehouden.

Meer informatie                                                                                            

Wilt u meer weten over de stimuleringspremie energieneutraal bouwen? Of heeft u vragen over hoe u dit met uw collega’s (binnen uw bedrijf of binnen de sector) oppakt? Mail dan uw vraag naar Kathy Boomstra kathy.boomstra@schagen.nl