Subsidieregeling Hoorn 15 januari weer open

Wilt u uw huis energiezuinig maken met bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie? De gemeente Hoorn helpt daarbij met een subsidie of lening. De subsidie is vanaf 15 januari 2017 aan te vragen.

Ook voor duurzame initiatieven van bedrijven, stichtingen en verenigingen is er geld beschikbaar via de initiatievenpot. Zo kan iedereen zich inzetten in 2017 voor een Puur Hoorn. Samen voor een duurzame stad, klimaatneutraal in 2040. Voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn onder andere dak-, vloer-,bodem-, spouwmuur- en paneelisolatie. Daarnaast kunt u ook denken aan HR++ glas, groene daken, warmtepompen en zonnepanelen.

Subsidie energiebesparende maatregelen

De subsidie energiebesparende maatregelen is voor woningeigenaren uit de gemeente Hoorn. U doet de aanvraag voordat de werkzaamheden zijn begonnen. Een aanvraag bestaat uit een ingevuld aanvraagformulier en de offerte van de te nemen maatregel(en). De gemeente behandelt de aanvragen in volgorde van binnenkomst. Als het geld op is, worden er geen nieuwe aanvragen meer behandeld. Er is in totaal 100.000 euro beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag is 10 procent van de daadwerkelijk gemaakte kosten met een maximum bedrag van 500 euro per huishouden. Huiseigenaren die twee maatregelen tegelijk nemen, ontvangen 15% met een maximum van 750 euro.

Aanvragen kan vanaf 15 januari 2017 (hier).

 

Duurzaamheidslening

Woningeigenaren of verenigingen van eigenaren in Hoorn kunnen via de gemeente tegen een gunstig tarief geld lenen om de woning energiezuiniger te maken. Er is ook weer in 2017 in totaal 250.000 euro beschikbaar voor deze leningen. Voor de duurzaamheidslening geldt net als voor de subsidie op = op.
Particuliere woningeigenaren kunnen minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro lenen. Verenigingen van eigenaren kunnen minimaal 15.000 euro en maximaal 100.000 euro lenen.
Aanvragen kan nu al (hier).

Initiatievenpot

Bedrijven, stichtingen en verenigingen die in Hoorn gevestigd zijn of in Hoorn actief zijn, kunnen een aanvraag indienen. De maatregelen die zij nemen, moeten in Hoorn worden gerealiseerd. Aanvragen kan nu al. Kijk voor meer informatie op www.puurhoorn.nl.