Week van de Circulaire Economie: start circulair ondernemen

Het collectief Duurzaam Ondernemend Westfriesland organiseert in de week van 13 t/m 17 mei de allereerste West-Friese week van de circulaire economie. We leggen u als ondernemer dan graag uit hoe je circulair kan ondernemen.

Het volledige weekprogramma is te vinden op www.circulairwf.nl.

Onderdeel van het programma is de Masterclass Financieren Toekomstgericht Ondernemen: Wees Voorbereid, De Toekomst Begint Nu! Deze wordt 17 mei georganiseerd bij de  Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord. Via de website www.circulairwf.nl kunt u zich hiervoor aanmelden.

Hergebruiken
In een circulaire economie worden grondstoffen zoveel mogelijk hergebruikt. Hierdoor behouden producten, onderdelen en materialen een zo hoog mogelijk waarde, en wordt er minder afval geproduceerd. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid een interessante theorie, maar hoe pak je dat aan als (in dit geval, West-Friese) ondernemer? Die vraag wordt vanuit meerdere punten belicht tijdens de West-Friese week van de circulaire economie.

Weekprogramma
Op maandag 13 mei wordt tijdens de startbijeenkomst een overzicht gepresenteerd van de activiteiten die er in de week worden georganiseerd. Zo komt Houkje Rijpstra, directeur van Circulair Friesland  vertellen over de Friese ervaringen met circulair ondernemen. Ook betreden enkele voortvarende ‘pioniers’ –Westfriese ondernemers die hun onderneming al (gedeeltelijk) circulair hebben ingericht– uit Noord-Holland het podium om over hun persoonlijke ervaringen te vertellen.

Oproep
West-Friese ondernemers die interesse hebben in één of meerdere evenementen die in de week worden georganiseerd, kunnen zich aanmelden op www.circulairwf.nl. Daarnaast nodigt de organisatie alle West-Friese ondernemers met specifieke vragen of ideeën over circulair ondernemen uit om zich te melden op circulair@medemblik.nl of te bellen met (0229) – 85 60 00.

Duurzaam ondernemend Westfriesland is een samenwerkingsverband tussen de zeven West-Friese gemeenten, de Westfriese Bedrijvengroep, de Rabobank West-Friesland, het ontwikkelbedrijf Noord-Holland Noord en de RUD Noord-Holland Noord samen met Vitasys.

 

Uitnodiging masterclass Toekomst gericht ondernemen