Gluren bij duurzame buren in West-Friesland - 20 t/m 26 september 2020

In navolging van de succesvolle eerste editie van de Westfriese Duurzame Open Huizen Dag organiseren de Westfriese gemeenten, Omgevingsdienst NHN en het Duurzaam Bouwloket dit jaar een digitale variant: Gluren bij de Duurzame Buren.
Van zondag 20 tot en met zaterdag 26 september leidt de groene reporter Chris Wobben je elke dag rond in een duurzame woning. Overweeg je jouw woning duurzaam te bouwen of verbouwen? Dit zorgt voor extra inspiratie.

Door digitaal te gaan, is het event coronaproof. En je bent in een handomdraai op bezoek. Gewoon achter je laptop, in je eigen woonkamer. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/gluren, kijk welke woningen er meedoen.

Dit is je kans
De deelnemende woningen zijn divers. Van een nul op de meter twee-onder-een-kap-woning met lucht-warmtepomp, naar duurzaam appartement met actieve VvE tot vrijstaande woning met een bodemwarmtewisselaar. Onze groene reporter Chris Wobben verzorgt elke dag enthousiast een rondleiding en bespreekt met de huiseigenaar de toegepaste duurzame maatregelen. Na afloop kun je via de chat al jouw vragen stellen aan de inwoners en een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Of je nu meer wilt weten over ervaringen, technieken, de stappen die je kan zetten of over subsidies; dit is je kans.

Meer informatie?
Gluren bij de Duurzame Buren wordt georganiseerd door de Westfriese gemeenten samen met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en het Duurzaam Bouwloket. Meer weten? Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket door te bellen (072 - 743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl).

Deze woningen zijn te digitaal bezichtigen:

  • Zondag 20 september, 19.30 uur, Opmeer: Volledig geïsoleerde, stapsgewijs verbouwde vrijstaande woning.
  • Maandag 21 september, 19.30 uur, Medemblik: Vrijstaande woning met warmtepomp met bodemwarmtewisselaar
  • Dinsdag 22 september, 19.30 uur, Koggenland: Nul op de meter stolpboerderij met meerdere warmtepompen en zonneveld
  • Woensdag 23 september, 19.30 uur, Hoorn: Tussenwoning met infraroodpanelen en zonnepanelen met optimizers
  • Donderdag 24 september, 19.30 uur, Enkhuizen: Duurzaam appartement met actieve VvE
  • Vrijdag 25 september, 19.30 uur: Stede Broec: Aardgasvrije twee-onder-een-kap-woning met lucht-warmtepomp
  • Zaterdag 26 september, 16.00 uur: Drechterland: Nieuwbouwwoning met waterzuiveringsinstallatie

Voor meer info, kijk op www.duurzaambouwloket.nl/gluren,