Campagne Aardgasvrij: Noord-Holland Noord sluit aan

In de regio Noord-Holland Noord hebben 15 van de 17 gemeenten besloten om samen de communicatie naar haar inwoners op te pakken met de campagne ‘Aardgasvrij: Noord-holland Noord sluit aan’. Wat een animo! Daar zijn we heel blij mee, want hoe meer gemeenten aanhaken hoe krachtiger het effect.

De warmtetransitie is gestart. Hier gaan we de komende jaren de impact van voelen. Het raakt ons allemaal. Er wordt van inwoners begrip en actie gevraagd. Helemaal van particuliere woningeigenaren. Een complexe opdracht, dat ‘Aardgasloos wonen’. Vooral omdat we met elkaar nog niet kunnen aangeven wie wanneer op welke warmtebron kan worden aangesloten. Het doel is wel duidelijk: gemeenten willen een soepele overgang naar aardgasloos wonen in 2050.

Afbeelding van een stekkerVragen beantwoorden
Dat er nog weinig bekend is gemaakt over de locale warmtetransite door gemeenten, maakt de woningeigenaar onzeker. De vraag vanuit inwoners naar informatie over het locale proces en de aanpak neemt toe. En de roep om eerlijke onafhankelijke informatie groeit. Een gezamenlijk geregiseerde campagne in NHN gaat daarop antwoord geven.

Met deze nieuwsbrief houden we jullie als beleidsmedewerkers en communicatieadviseurs op de hoogte van de vorderingen van deze campagne.

 

Terug naar inhoud nieuwsbrief