Medewerkers OD NHN flexibel tijdens coronacrisis

Beste lezer,

Je kunt geen krant openslaan of de  tv aanzetten of je leest en hoort over Corona en de gevolgen van dit virus in de werksfeer. Ook bij de OD NHN werken we vanaf maart al thuis. Het doet een groot beroep op de medewerkers, vind ik, om “gewoon” je werk te blijven doen, terwijl de kinderen om je heen rennen, de dakgoot wordt gerepareerd of te merken dat je concentratie eronder lijdt, omdat je een draaiende wasmachine hoort. Toch hoor ik geen geklaag bij ons en doen onze medewerkers er alles aan de verwachte productie te halen en constructief bij te dragen aan het volgende online teamsoverleg.Foto Rob van Doorn

Menselijk
Ik mis de niet-digitale menselijke contacten met de collega’s. Even praten over hoe het thuis is, even vragen of de werkdruk nog te managen is en vooral eraan bij te dragen dat de organisatie een werkend en samenhangend organisme is. Een organisatie is meer dan productie draaiende collega’s. We zijn een trotse organisatie en willen dat graag als eenheid uitstralen. Ik hoop van harte dat ‘de samenleving’ meehelpt het virus onder de knie te krijgen en dat we op afzienbare termijn weer als sociale wezens kunnen samenwerken. In deze nieuwsbrief twee artikelen over thuiswerken en het uitvoeren van controles ten tijde van corona. Zeer de moeite waard om te lezen.

Landelijk protocol
In het artikel over brand bij panden met zonnepanelen, pleit de OD NHN voor een landelijk protocol. De reden daarvoor is dat de toplaag van zonnepanelen loslaat bij brand en zich verspreidt over een zeer groot deel van de omgeving.

Trots
Waarom we een trotse organisatie zijn blijkt onder meer uit de productie die we gedraaid hebben rondom stikstof aanvragen.
En Bas Nootebos geeft als eminence grise zijn visie op onze Omgevingsdienst. Een bijzonder lezenswaardig interview.
Veel leesplezier!

Rob van Doorn