Nieuwe voorzitter, nieuwe naam

Omgevingsdiensten beleven turbulente tijden door de komst van de Omgevingswet. In deze nieuwsbrief leest u er meer over. Ik stip alvast enkele onderwerpen aan, maar begin met belangrijk nieuws op personeelsgebied.

Rob v Doorn

Tijdens de afgelopen vergadering van het AB heeft de RUD NHN afscheid genomen van Sigge van der Veek als voorzitter. We gaan in hem een gedreven voorzitter missen, die vanaf de oprichting van de RUD NHN hard meewerkte om het bestaansrecht van onze organisatie zo breed mogelijk te funderen. De laatste jaren hebben we op deze stabiele basis dankbaar voort kunnen bouwen. Ik wil deze gelegenheid dan ook graag aangrijpen om Sigge het allerbeste te wensen in zijn nieuwe levensfase: niet alleen in zijn rol als wethouder met een andere portefeuille, maar vooral ook op persoonlijk vlak.

Volwassen
Michiel Uitdehaag is de opvolger van Sigge. U kent hem misschien al als burgemeester van Texel. Even kennismaken met onze nieuwe voorzitter? Lees het interview met Michiel verderop in deze nieuwsbrief, waarin hij vertelt over zijn plannen met de RUD NHN. Over de naam van onze organisatie gesproken: deze passen we  in 2019 aan naar Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Deze verandering symboliseert de positie die het bedrijf nu inneemt en straalt de volwassenheid uit die de organisatie steeds meer kenmerkt.

Een greep uit de rest van deze nieuwsbrief. Gemeenten staan regelmatig recreatieve activiteiten in de publieke ruimte toe, zoals kermissen en feesten. Dat is fijn voor het publiek dat erop af komt, maar voor omwonenden kan er soms sprake zijn van (te veel) geluidsoverlast. We volgen een collega die geluidsmetingen uitvoert. Een verantwoordelijke baan met meer impact dan u op het eerste gezicht zou denken…

2019
In 2018 investeerde het bestuur veel in de versterking van onze organisatie. Geld dat volgens afspraak ten goede komt aan een nieuwe, moderne ICT-ondersteuning en het aantrekken van veel nieuwe medewerkers, waaronder elf trainees, specialisten en ondersteuners. Dit alles mede ter voorbereiding op de Omgevingswet. Volg al deze ontwikkelingen in de overzichtelijke infographic. Let hierbij ook op de voortgang van het ‘gewone’, maar minstens zo belangrijke werk. Vragen? Neem dan gerust contact op. Als u mogelijkheden ziet deze presentatie verder te verfijnen, dan horen we het graag.

Ook leuk om te lezen zijn de artikelen over de jaarlijkse PAS-monitoringsbezoeken en de ontbijtsessie in West-Friesland waarbij het Klimaatakkoord pregnant aan de orde kwam.

Graag wens ik u veel leesplezier en alvast tot de volgende keer!

 

Terug naar de nieuwsbrief