Voorwoord

Samen deskundig en zichtbaar

Omgevingsdiensten zijn de formele stem van de natuur en milieu. Dat is een behoorlijke verantwoordelijkheid die we samen dragen en ook gehoord mag worden.

De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) staat dicht bij zijn deelnemers en is samen met hen verantwoordelijk voor de leefomgeving. Onze 250 specialisten bezitten actuele deskundigheid waarop deelnemers, bedrijven en inwoners kunnen vertrouwen. Daar zijn we als dienst trots op en dat laten we ook graag zien.

Dagelijks gaan onze medewerkers op pad om op inspirerende wijze mensen en kennis te verbinden en maatschappelijke ambities in de fysieke leefomgeving te realiseren.

Toezicht en HandhavingFoto van directeur Quinten Foppe

Zo ook medewerkers van onze afdeling Toezicht en Handhaving. In deze Nieuwsspecial krijgt u een inkijkje in de werkzaamheden, die zij dagelijks uitvoeren. Ondanks de beperkingen vanwege Corona zitten zij niet stil en voeren zij op een veilige manier hun werk uit, zowel op kantoor, als buiten, als op bezoek bij bedrijven.

In twee korte video’s ziet u in een notendop wat de werkzaamheden van onze inspecteurs Gebieden en Zwemwater inhouden. Daarnaast leest u interviews met twee van deze inspecteurs, waarin zij gedetailleerder vertellen wat hen beweegt dit mooie werk te doen en wat dat inhoudt.

Voorbeeldrol

De OD NHN is een maatschappelijk bewuste organisatie met een voorbeeldrol op het gebied van milieu en natuur én de duurzame keuzes die daarin worden gemaakt. Zij blijft daarbij in beweging om te groeien en te verbinden. Alleen op die manier kunnen we samen met onze deelnemers, bedrijven en inwoners een steeds hoger doel bereiken.

Een zichtbare OD NHN, waarbij alle belanghebbenden een helder beeld hebben van onze deskundigheid en de meerwaarde zien van proactief ‘de boer opgaan’, zal ongetwijfeld helpen bij de realisering van ons maatschappelijke doel.

Samen op naar 2022, naar een nog meer duurzame toekomst.

 

Hele fijne feestdagen en een mooi nieuw jaar!

 

 

Quinten Foppe, directeur OD NHN