Voorwoord

Beste lezer,

De zomer staat voor de deur en de meesten van u zullen uitkijken naar een welverdiende vakantie. Even weg uit de dagelijkse praktijk en samen met familie of vrienden genieten en opladen voor de maanden die komen.

‘Samen’ is ook één van de kernwaarden die de OD NHN wil uitdragen. Samen als collega's, maar vooral ook samen met u als opdrachtgever, ketenpartner, ondernemer of inwoner van Noord-Holland Noord zorgen we voor onze leefomgeving. Gezamenlijk delen we onze kennis opdat we maatschappelijke uitdagingen nog beter het hoofd kunnen bieden.  Daarom ontmoeten we u graag in het werkveld,Quinten Foppe directeur OD NHN op kantoor en als het niet anders kan maken we een digitale verbinding.

Een goed voorbeeld van gezamenlijk optreden is de aanpak van gedumpt of geloosd drugsafval. Een serieus en groter wordend probleem. In overleg met de drie andere omgevingsdiensten die actief zijn in de provincie en de politie is een handelingsprotocol opgezet, zodat bij een melding sneller en effectiever wordt gehandeld. U leest er meer over in deze nieuwsbrief.

Het oplossen van het stikstofprobleem is ook een maatschappelijk uitdaging waar we voor staan. Zeker met de opgave die er ligt om meer woningen te bouwen. In twee artikelen leest u meer over de inspanningen die de provincie en onze dienst leveren op dit onderwerp.

Heeft u ooit weleens gehoord van de watercrassula? Het is een plant, die eigenlijk niet in Nederland thuishoort, maar heerlijk gedijt in de Nederlandse wateren. Bij onze vergunningverleners gaan alle alarmbellen af, wanneer een melding over deze exoot binnenkomt. Lees waarom dat het geval is.

Wilt u trouwens in een notendop zien hoe onze specialisten dagelijks te werk gaan? Wij stellen ons graag aan u voor in onze bedrijfsfilm direct hieronder.

Ik wens u veel lees- en kijkplezier en een goede zomer!

 

Quinten Foppe

Directeur OD NHN

 

 

Bedrijfsfilm OD NHN