Algemene informatie

In het kader van de stikstofproblematiek is deze pagina ingericht om u van informatie te voorzien. Op deze pagina treft u links aan naar actuele en relevante nieuwsberichten over dit onderwerp. De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord is vergunningverlener en toezichthouder op de Wet natuurbescherming, in opdracht van provincie Noord-Holland.

Toestemming en vergunningverlening
 • Voor het verlenen van vergunningen zijn er nieuwe beleidsregels vastgesteld op grond van de Wet natuurbescherming in het kader van stikstof. De nieuwe beleidsregels vindt op deze pagina van lokale regelgeving.
   
 • De Handreiking intern en extern salderen – bestemd voor initiatiefnemers vindt u op deze pagina van BIJ12.
 • Voor het aanvragen van een vergunning in het kader van de Wet natuurbescherming voor gebiedsbescherming vindt u op deze pagina vergunningen gebiedsbescherming
   
 • Rechts op de pagina vindt u de brochure Wet natuurbescherming en evenementen. In deze brochure vindt u aanbevelingen die van pas kunnen komen tijdens het proces van een vergunningaanvraag voor evenementen. 
Nieuwsberichten
Helpdesk BIJ12 en veelgestelde vragen

Om te kunnen voorzien in de vele vragen die er leven over stikstof, heeft BIJ 12 voor u een helpdesk opgericht, via deze link vindt u de helpdesk van BIJ12. Daarnaast is er ook een pagina met veelgestelde vragen en antwoorden. U vindt deze pagina via deze link op de website van BIJ12

 • Voor overige vragen kunt u telefonisch contact opnemen met BIJ12. U kunt BIJ12 telefonisch bereiken, elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Het telefoonnummer is 085 – 486 25 90.
 • Voor vragen over een aanvraag, die nog geen toetsingsverzoek inhoudt, de aanvraagprocedure van een nieuwe activiteit óf vragen van algemene aard over de huidige stikstofproblematiek, kunt u mailen naar postbus@odnhn.nl onder vermelding van stikstof in het onderwerp.
 • Voor vragen over een lopende aanvraag kunt u, onder vermelding van het zaaknummer, contact opnemen met de receptie van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Deze is te bereiken via 088-10 21 300.
 • Voor het indienen van een aanvraag of adviesverzoek Aerius verwijzen wij u naar de pagina gebiedsbescherming.
Documentatie stikstofdossier

Voor een overzicht van alle documenten in het kader van stikstof kunt u kijken op deze pagina op de website van BIJ12.