Nieuwe brochure Wet natuurbescherming en evenementen

Gaat u binnenkort een evenement organiseren, maar komt u er niet uit met de vergunningaanvraag? Dan reikt de OD NHN u een helpende hand.

Evenementen bestaan er in alle soorten en maten. Of het nu gaatBrochure Wet natuurbescherming en evenementen goeie
om een muziekfestival, een lezing of een kermis: evenementen zijn altijd mooie gelegenheden om mensen bij elkaar te brengen. 

Toch gaat de organisatie van een evenement niet zonder slag of stoot. Zo moet er altijd rekening worden gehouden met de Wet natuurbescherming. Evenementen hebben natuurlijk een grote impact op de natuur en omgeving. Denk hierbij aan geluidsoverlast, brandgevaar en effecten op dier- en plantsoorten. 

Om de natuur zo min mogelijk te belasten, zijn er vaak meerdere vergunningen nodig bij het organiseren van een evenement. Het aanvragen van deze vergunningen kan echter een vrij complex proces zijn.

De OD NHN begrijpt dat u vanwege deze complexiteit soms de bomen door het bos niet meer ziet. Daarom introduceren wij de nieuwe brochure Wet natuurbescherming en evenementen. In deze brochure vindt u meerdere aanbevelingen die van pas kunnen komen tijdens het proces van een vergunningaanvraag voor evenementen.