2021

 • Omgevingsdiensten kunnen bijdragen aan circulaire economie

  01 december 2022

  Medewerkers van omgevingsdiensten kunnen door advisering van ondernemers een bijdrage leveren aan de transformatie naar een meer circulaire economie. Daarvoor moet wel wet- en regelgeving veranderen, overheden gericht opdracht geven en bij de omgevingsdiensten de kennis over circulaire economie verdiept worden. Dat blijkt uit een verkenning van Omgevingsdienst NL (ODNL) in opdracht van het Interprovinciaal overleg (IPO).

 • Actualisatie AERIUS op 13 januari 2022

  01 december 2022

  Het rekeninstrument AERIUS Calculator, dat gebruikt wordt om de stikstofneerslag te berekenen voor toestemmingverlening, wordt in de week van 13 januari 2022 geactualiseerd. AERIUS wordt jaarlijks door het RIVM geactualiseerd om actuele inzichten en gegevens in het rekeninstrument op te nemen.

 • Grote integrale controle Koggenland samen met gemeente en politie

  01 december 2022

  De OD NHN heeft 23 november in Koggenland samen met de gemeente en de politie diverse adressen bezocht als een gezamenlijke controle vanuit het programma ‘Veilig Buitengebied’.

 • OD NHN betrokken bij vondst hennepkwekerij

  01 december 2022

  Op 9 november zijn verschillende schuren en loodsen in Hollands Kroon bezocht door de  Omgevingsdienst Noord-Holland Noord, politie en de gemeente. Daarbij is een hennepkwekerij aangetroffen in een schuur van een woning aan de Schorweg in Breezand. De kwekerij bestond uit zo’n 150 planten en zijn direct vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.